Google anmeldelser
4.5/5

Menu

New Holland W130B og W170C

Gummigeden er højt værdsat på landbrug og maskinstationer

På en sydsjællandsk maskinstation opleverer man sin New Holland gummiged som en virkelig komfortabel læssemaskine med stor kapacitet. – Den går jævnt på landevej – uden af hoppe, lyder det fra ejeren.

Henrik Have, Gummiged

“Det er vigtigt for os, at gummigeden er god til landevejskørsel, da vi kører med den
overalt på Sydsjælland og Møn. Derfor gik vi efter en gummiged med rigelig motorkraft
og en god førerkomfort, forklarer Henrik Have.”

Selv om gummigeden så at sige ikke gør så meget væsen af sig, er den et højt værdsat arbejdsredskab på mange landbrug og maskinstationer.

Det skriver man gerne under på hos Henrik Haves Maskinstation i Ladby ved Næstved. Her er en tre år gammel New Holland W170C gummiged i fuld sving i cirka 1.000 timer om året. Den læsser blandt andet staldgødning, slam, kompost, kalk og halm i bigballer. Og om vinteren går det løs med snerydning på offentlige veje.
– Vores New Holland gummiged er en virkelig komfortabel læssemaskine med stor kapacitet. I øvrigt er den også rigtig god til diverse udjævningsopgaver, for eksempel når vi skal reparere en mark- eller skovvej eller jævne pladser af, siger ejeren af den sydsjællandske maskinstation, Henrik Have.

Henrik Have, Gummiged

“Den tre år gamle New Holland W170C gummiged på Henrik Haves Maskinstation
kører cirka 1.000 timer om året. Her håndteres der halm i bigballer.”

Rigelig motorkraft

– Det er vigtigt for os, at gummigeden er god til landevejskørsel, da vi kører med den overalt på Sydsjælland og Møn. Derfor gik vi efter en gummiged med rigelig motorkraft og en god førerkomfort, fortsætter han og føjer til:
– New Holland W170C går jævnt på landevej – uden at hoppe. Med sine 197 hk har den rigelig motorkraft til at følges ad med et par traktorer med spredere, når vi eksempelvis skal ud og sprede staldgødning eller kalk.
– Tidligere havde vi en gummiged af et andet mærke. Da den skulle skiftes ud i 2014, valgte vi denne New Holland fra Bay Christensen i Rønnede. Vi har været kunder i firmaet i over 30 år – ikke mindst fordi vi er godt tilfredse med den service, de yder, lyder det fra den sydsjællandske maskinstationsejer.
– De var meget lydhøre med hensyn til levere gummigeden med lige præcist det udstyr, som vi ønskede, fortæller Henrik Have.

Henrik Have, Gummiged

“Vores New Holland gummiged er en virkelig komfortabel læssemaskine med stor
kapacitet, siger maskinstationsejer Henrik Have, Ladby ved Næstved.”

Bay Christensen monterede brede hjulskærme

– For eksempel fik vi den leveret med ekstra brede dæk for at mindske marktrykket og øge dens evne til at stå fast ude i marken. På grund af de brede dæk byggede og monterede Bay Christensen nogle ekstra brede hjulskærme til gummigeden, så den ikke sviner så meget, fortsætter han.
Herudover er den tre år gamle New Holland gummiged som ekstraudstyr forsynet med joystick til betjening af samtlige funktioner samt elektrisk indstillelige sidespejle med varme. Maskinen har også lang læssearm, så den har rigelig rækkevidde til at nå op i staldgødnings- og kalksprederne.
– Vi kører tit langt væk hjemmefra med gummigeden og valgte at få den udstyret med en 200 liters ekstra brændstoftank. På den måde sparer vi kørsel med brændstof, forklarer Henrik Have.

Rosenfeldt Gods har stor nytte af gummiged

Også på Rosenfeldt Gods ved Vordingborg har man stor nytte af stedets gummiged, en New Holland W130B med en motoreffekt på 149 hk. Denne maskine er fra 2011 og har kørt cirka 5.500 timer.
– Vi anvender gummigeden til alle tænkelige entreprenøropgaver og tunge løfteopgaver, eksempelvis læsning af såsæd og gødning – samt indlægning og læsning af græsfrø og raps. Desuden håndterer vi korn som lønopgave for Vordingborg Havn, fortæller inspektør på Rosenfeldt Gods, K. G. Olsen.
– For at kunne reducere marktrykket, når vi anvender gummigeden til indsamling af sten på markerne, har vi tvillingehjul til den. Og dækkene er med traktormønster, så den står godt fast, når vi kører uden for fast vej, tilføjer han.

Henrik Have, Gummiged

“Vi anvender gummigeden til alle tænkelige entreprenøropgaver og tunge løfteopgaver,
eksempelvis læsning af såsæd og gødning – samt indlægning og læsning af græsfrø og raps.
Desuden håndterer vi korn som lønopgave for Vordingborg Havn, fortæller inspektør
på Rosenfeldt Gods, K. G. Olsen.”

Fast serviceaftale forebygger driftsstop

Rosenfeldt Gods har tre forskellige læsseskovle til sin New Holland gummiged, blandt andet en højtipskovl – plus en pallegaffel og en forlængerarm til at løfte big bags. Maskinen er leveret af Bay Christensen A/S, og der er indgået en fast serviceaftale på den.
– Vi har valgt at have en fast serviceaftale på gummigeden. Herved undgår vi nogle irriterende driftsstop, forklarer K. G. Olsen.
Maskinfører på det sydsjællandske gods, Brian Petersen, kører en stor del af timerne med den seks år gamle New Holland gummiged.
– Jeg har prøvet andre mærker af gummigeder, men den her har helt klart en bedre førerkomfort end de andre. Den kører fint, og den er driftssikker, lyder det fra Brian Petersen.

Henrik Have, Gummiged

“Rosenfeldt Gods´ New Holland gummiged er leveret af Bay Christensen A/S, og der
er indgået en fast serviceaftale på den. Herved undgås nogle irriterende driftsstop.”

Flere
nyheder

Del på facebook
Del
Del på linkedin
Del