Google anmeldelser
4.5/5

Menu

Takeuchi TB225

Stor tilfredshed med Takeuchi TB225 minigraveren

Den nye Takeuchi TB225 minigraver fra Bay Christensen A/S vækker tilfredshed hos brugerne. Her fortæller to købere om deres første måneders erfaringer med den japanske højkvalitets minigraver.

HSR Entreprise ApS, Takeuchi TB225

“Henrik Stilling Refsgaard, HSR Entreprise ApS, lægger ikke skjul på sin begejstring for
sin nye, bæltetrukne Takeuchi TB225 minigraver. Han har kørt Takeuchi minigravere
siden 2004, og dette er den femte i rækken.”

– Det er en decideret kvalitetsmaskine, og den er utroligt driftssikker.

Henrik Stilling Refsgaard, indehaver af HSR Entreprise ApS, Terslev ved Haslev, lægger ikke skjul på sin begejstring for sin nye, bæltetrukne Takeuchi TB225 minigraver, som han købte i sommer. Maskinen blev leveret af Bay Christensen A/S.

Den sydsjællandske entreprenør har kørt med Takeuchi minigravere siden 2004, og den nyanskaffede TB225’er er den femte i rækken.

– Indtil i sommer kørte jeg med den lidt mindre Takeuchi TB216. Den var jeg godt tilfreds med, men jeg ville godt have en med lidt større motor og brydekraft, forklarer Henrik Stilling Refsgaard.

– Det har TB225’eren, men den er med sin vægt på 2.400 kg alligevel ikke større, end at den lige er til at køre op og transportere på en trailer. Med den udskydelige undervogn kan bælterne desuden trækkes ind, så maskinens totalbredde kommer ned på 110 centimeter, påpeger han og fortsætter:

HSR Entreprise ApS, Takeuchi TB225

“- Jeg har handlet maskiner hos Bay Christensen siden 2002. Det er jeg godt tilfreds med. Ikke mindst fordi de har en meget velfungerende service. Og så holder de, hvad de lover, siger Henrik Stilling Refsgaard, der her flytter grus med sin nye Takeuchi TB225 minigraver.”

Automatisk regulering af motorens omdrejningstal

– En af de detaljer, jeg virkelig sætter pris på ved den her minigraver, er, at den automatisk regulerer motorens omdrejningstal, når man tager i et af betjeningshåndtagene – en funktion som i øvrigt kan indstilles.

– Desuden har TB225’eren proportionalstyring med rulleknapper i begge betjeningshåndtagene til hydraulikken. Med dem kan man styre skovlen uhyre præcist, eksempelvis når vi skal rette et areal af, fortæller Henrik Stilling Refsgaard.

Han valgte i øvrigt at få sin nye Takeuchi TB225 leveret med compacttilt – et ekstraudstyr, som gør det muligt at tilte skovlen sideværts. Det er en funktion, som han har stor nytte at ved typiske opgaver som udgravning til legepladser og indkørsler.

HSR Entreprise ApS, Takeuchi TB225

“Henrik Stilling Refsgaard valgte at få sin nye Takeuchi TB255 minigraver leveret med compacttilt – et ekstraudstyr, som gør det muligt at tilte skovlen sideværts.”

God placering af dozerbladet

– En detalje, som jeg også synes rigtigt godt om, er, at dozerbladet ikke er placeret helt tæt på, men et lille stykke foran maskinen. Det gør dozerbladet mærkbart mere effektivt, forklarer den sydsjællandske entreprenør.

Takeuchi TB225 har en kodet startnøgle som standard, så man kun kan starte maskinen, hvis man kender koden til nøglen.

– Jeg har handlet maskiner hos Bay Christensen siden 2002. Det er jeg godt tilfreds med. Ikke mindst fordi de har en meget velfungerende service. Og så holder de, hvad de lover – et ord er et ord, lyder det fra Henrik Stilling Refsgaard.

Også MS Entreprenør & Anlæg ApS i Nakskov anskaffede i sensommeren en ny Takeuchi TB225 minigraver fra Bay Christensen. Her erstattede den en maskine af et konkurrerende mærke.

HSR Entreprise ApS, Takeuchi TB225

“Som ekstraudstyr fik Mads Sørensen, MS Entreprenør og Anlæg ApS i Nakskov, sin nye Takeuchi TB225 minigraver leveret med rotortilt, så skovlen kan dreje 360 grader rundt og tilte 40 grader til hver side.”

Kan transporteres på en trailer

– Jeg havde hørt en del godt om Takeuchi som mærke. Da jeg så fik kigget nærmere på TB225’eren, viste den sig lige at passe til vores behov. Og så var det også vigtigt, at den kunne transporteres på en trailer, fortæller indehaveren af MS Entreprenør og Anlæg, Mads Sørensen.

– Afgørende for mit valg var også, at maskinen har en meget præcis og velfungerende hydraulik, som kan klare flere funktioner samtidigt. Skovlen bevæger sig roligt og præcist, så TB225’eren er blandt andet fantastisk til at rette af, lyder det fra den lollandske entreprenør.

HSR Entreprise ApS, Takeuchi TB225

“Entreprenør Mads Sørensen havde hørt en del godt om Takeuchi som mærke. – Da jeg fik kigget nærmere på TB225 minigraveren, viste den sig lige at passe til vores behov. Og så var det vigtigt, at den kunne transporteres på en trailer, siger han.”

God vægtfordeling

– I øvrigt har den rigeligt med vægt bagi som kontravægt til graveskovlen. Det giver denne maskine en god vægtfordeling – og dermed en rolig gang. Og så dækker gravedybden på 2.430 centimeter fuldt ud vores behov, siger han. Mads Sørensen sætter også stor pris på Takeuchi TB225’erens udskydelige undervogn.

– Skal vi for eksempel ind gennem en havelåge eller køre andre steder, hvor pladsen er trang, kan vi trække bælterne ind, så maskinens totalbredde kommer ned på kun 110 centimeter. Denne hydrauliske funktion har vi stor nytte af, da vi laver mange terrasser og indkørsler for private, fortæller han.

HSR Entreprise ApS, Takeuchi TB225

“Afgørende for, at Mads Sørensen, MS Entreprenør og Anlæg ApS, valgte en Takeuchi TB225, var, at maskinen har en meget præcis og velfungerende hydraulik. – Den er blandt andet fantastisk til at rette af siger han.”

Meget betjeningsvenlig

– Hertil kommer, at TB225’eren er meget betjeningsvenlig. En praktisk detalje er, at den er nem at komme til at tanke. I øvrigt rummer brændstoftanken 30 liter, hvilket rækker til to fulde arbejdsdage, siger entreprenøren fra Nakskov.

Som ekstraudstyr fik han maskinen leveret med aftageligt rotortilt, så skovlen kan dreje 360 grader rundt og tilte 40 grader til hver side. TB225’eren har en stor mængde hydraulikolie som standard, hvilket gør det nemt at montere rotortilt direkte på maskinen.

– Vi fik også vores nye minigraver monteret med centralsmøring. Det er en stor behagelighed. Så bliver det hele også altid smurt til tiden, så maskinen får en længere levetid, siger Mads Sørensen, der i øvrigt roser Bay Christensen for at yde hurtig service.

Bay Christensen og Takeuchi

Takeuchi er en familieejet japansk virksomhed, der er kendt for sin produktion af højkvalitets gravemaskiner i størrelser helt nede fra 1.150 kg og op til 15.000 kg. Bay Christensen sælger og servicerer Takeuchi gravemaskiner overalt øst for Storebælt og står desuden for klargøringen og eftermontering af udstyr. Klargøringen omfatter blandt andet montering af LED-lygter som standard.

Firmaet råder over et stort værksted samt otte servicebiler og ligger inde med et stort lager af Takeuchi reservedele. Takeuchi kunder tilbydes serviceaftaler til en fast pris, som omfatter GPS-overvågning af maskinerne.

Flere
nyheder

Del på facebook
Del
Del på linkedin
Del